Zwembadtrapjes & knieartrose

Vertrouwde vakantiestek

Zoals ieder jaar was onze vakantieperiode weer aangebroken. Al een aantal jaar op rij gaan we trouw naar onze vaste vakantiestek in de Drôme in Frankrijk en meestal blijven we ongeveer zes weken weg. Voor de heenreis trekken we dan een weekje uit en voor de terugweg een dag of drie. We blijven dan ruim vier weken op hetzelfde vertrouwde adres, want daar hadden we een vaste grote, afgebakende campingplaats met bijna eigen sanitair (voordeel dat het nog geen hoogseizoen is).

Op vakantie met knieprothesen

We kunnen daar heerlijk genieten van een rustgevend uitzicht op de ruisende bomen tegen de bergwand aan de rand van de camping. Er was simpel maar goed eten in het kleine restaurant en een fijn, niet al te groot zwembad mét een zwembadleuning. Ik heb daar goed kunnen oefenen met zwemmen na het plaatsen van mijn knieprothesen in 2016. Bijna iedere dag zwom ik de nodige baantjes en oefende ik ook met het opstaan vanaf het ligbed. Ik begon met drie, het jaar daarop twee en vorig jaar een en intussen veranderde ik ook een beetje van kleur.

Zwembadtrapjes

En dit jaar…. deden we het anders, want we wilden wat meer rondtrekken. Doordat we nu een mover onder de caravan hebben, durfden we wat meer risico te nemen. Ons zuidelijkste puntje was Narbonne. Een mooie plaats met privé sanitair en ook een zwembad mét een trapje met leuning, maar helaas waaide er die hele week een harde wind.. van zwemmen kwam dus niets. Na acht dagen vertrokken we naar Cap d’ Agde. Ook daar vonden we een hele fijne camping met een prachtig zwembad, maar helaas ontbrak er een leuning naast het trapje om het water in te gaan. Doodeng om zo zonder houvast op die gladde stenen de diepte in te stappen! Zolang we hier stonden heb ik dus niet gezwommen.. ik durfde niet!

Redder in nood

Het volgende adres was in de Vaucluse. Ook daar een fijne camping met een mooi zwembad gelukkig mét trapleuning. Ik heb daar eindelijk heerlijk kunnen zwemmen. Daarna vertrokken we naar een prachtige luxe camping in  de Drôme met een luxe zwembad en alle faciliteiten maar helaas weer géén trapleuning. Nadeel van deze trap was ook dat je hier flink de diepte in moest stappen, want het hoogteverschil tussen de treden was behoorlijk groot. Ik baalde al om een week niet te kunnen zwemmen terwijl de temperaturen al behoorlijk opliepen naar 35°c. Gelukkig was daar de oplossing; namelijk mijn man (die geen fluit om zwemmen geeft). Hij was zo aardig om voortaan met mij mee te gaan om mij het water in en uit te helpen. De laatste 5 dagen voordat we echt naar huis gingen, kwamen we op een camping terecht die werkelijk grandioos was. Mooie schaduwrijke plaats, fantastische service, geweldig restaurant met heerlijk eten en…… een super de luxe zwembad mét trap en leuning! Mijn echtgenoot is toch nog iedere dag mee gaan zwemmen. Voor mij was het niet meer nodig, maar ik vond het wel gezellig!

Aangepaste hulpmiddelen

Eigenlijk vind ik het belachelijk dat daar totaal niet aan gedacht wordt. Overal is wel aangepast sanitair en rolstoelvriendelijke in- en toegangen, maar aan een simpel trapje met leuning bij het zwembad, daar wordt niet aan gedacht! Er zijn toch genoeg ouderen die in het voor- en naseizoen op vakantie gaan en wat denk je van de mensen die slecht ter been zijn? Met mij waren er meer badgasten die daarover klaagden en die, net zoals ik, het hebben aangegeven bij de receptie. Hopelijk wordt er iets mee gedaan! Op de terugweg heb ik verder bij iedere camping als eerste gekeken of er een zwembad was met een trapje met trapleuning bij het zwembad. Dit is naar mijn idee geen luxe maar bittere noodzaak!

 

Wat vinden jullie van de zwembadtrapjes met of zonder leuning? En zijn jullie ook wel eens problemen tegen gekomen op vakantie? Hoe hebben jullie het opgelost? Ik ben benieuwd, want hopelijk kunnen we elkaar zo helpen.

 

Wij zijn intussen weer veilig thuis na toch wel een heerlijke fijne reis! Iedereen die nog met vakantie gaat wens ik veel plezier en een goede en veilige reis en degenen die lekker hier blijven, gun ik een fantastische zomer!

Tot de volgende keer.

Groetjes Anne-Miek.

 

 

Een gedachte over “Zwembadtrapjes & knieartrose

  • 10 augustus 2019 om 09:25
    Permalink

    Hoi Annemiek. Ja trapjes bij een zwembad is een groot probleem voor mensen met problemen voor de knie. Het fijnste zijn de zwembaden waar je zo in kunt lopen naar het diepen toe.thuis heeft mijn man een extra trapje gemaakt zodat de afstand niet zo groot is ,en we hebben een extra grote beugel zodat ik makkelijk in en uit kan stappen. Daardoor zwem ik nu zeker twee maal per dag . Zo super fijn is dit.

     
    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *