Anne-miek vertelt: liggen blijft lastig

Op de grond liggen

Liggen blijft een probleem. Nee, niet op bed maar gewoon op de grond liggen, bijvoorbeeld als ik grondoefeningen wil doen. Thuis of op de sportschool, zoals bij pilates of yoga, omdat ik aan mijn conditie wil werken. Of lekker liggen in het zand op het strand, op een handdoek op de ligweide van het zwembad of zitten op een kleed tijdens een picknick.

Het is er niet meer bij. Ik moet dus altijd een stoeltje meenemen, hopen op een rotsblok of iets waarop ik kan zitten of tegenaan kan hangen of leunen. Ik weet het, er zijn strandstoelen en ligbedden, maar daar gaat het niet om.

 

Valgevaar

Ook wanneer je de pech hebt om te vallen… Kom maar eens omhoog zonder iets of iemand in de buurt die je kan helpen of waaraan je je kunt optrekken. Dan moet je opstaan vanuit het niets. Van liggen meteen naar staan, of van liggen naar zitten op de grond en dan staan. Want op de knieën steunen of hurken gaat niet.

Niet bij mensen met knieproblemen en ook niet bij mij, al heb ik inmiddels twee knieprothesen. Het blijft nog steeds heel pijnlijk, hoewel ze al drie jaar geleden geplaatst zijn. Het blijft een zwakke plek en het is ook slecht voor die prothesen. Ik moet mijn knieën ook niet stoten, want ook dat blijft een pijnlijk verhaal. Het blijft altijd rekening houden met….

 

Bij neer leggen

Ik wil niet klagen, maar toch… Zitten of liggen op de grond is er ook voor mij niet meer bij.

 

Tot de volgende keer maar weer.

Groetjes Anne-Miek.

 

Heb jij ook problemen met op de grond liggen, zoals Anne-miek omschrijft? Heb je een creatieve oplossing? Deel het met ons en helpen we elkaar om het leven met knieartrose wat makkelijker te maken.

 

Lees meer over de ervaringen van Anne-miek.

 

2 gedachten over “Anne-miek vertelt: liggen blijft lastig

 • 16 december 2019 om 15:39
  Permalink

  Drie jaar na het plaatsen van een nieuwe knie kan ik ook nog niet op de grond liggen of zitten heel vervelend

   
  Beantwoorden
 • 16 december 2019 om 22:41
  Permalink

  Ik heb nu vijf jaar een kunst knie rechts, ook al een paar keer gevallen onderweg met het uit laten van de hond. Een keer zelf omhoog geklommen omdat er gewoonweg niemand in de buurt was. Dat ging door mijn adrenaline die door mijn lijf gierde. Daarna bij de fysio val training gehad, erg nuttig geweest.

   
  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *