Mo en haar ervaringen met knieartrose (blog 2)

Mo vertelt over haar leven met knieartrose, wat ze dagelijks meemaakt en hoe zij omgaat met deze chronische aandoening. Heb je een vraag of interesse om over een onderwerp mee te praten? Reageer dan  op haar blogs. Veel leesplezier!

Hoe het begon.

Op een dag realiseerde ik me, dat ik toch wel regelmatig pijn in mijn knie kreeg. Vooral links, maar dat kwam (dacht ik) doordat ik een behoorlijke smak op straat had gemaakt. Je kent dat wel, broek stuk, handen stuk en knie stuk. Er was vast van binnen iets gekneusd. Mijn eerste gang was naar de drogist voor een smeerseltje, ik geloof dat ik echt alles geprobeerd heb, van warme tot koude smeerseltjes, maar helpen ho maar. Nee, natuurlijk hielp het niet, maar wist ik veel.

Pijnstillers.

Na het smeren volgden de pillen: dicolefenac en ibuprofen in diverse gradaties, maar nee, geen echte verbetering. De pijn werd wel wat minder, maar het ging niet over. Op naar het alternatieve circuit; de wietolie werd besteld. Ik had er zulke goede berichten over gelezen, dit moest toch helpen. Wietolie of CBD olie heeft overigens niets met Nederwiet te maken, hoewel het wel van dezelfde plant komt. Van CBD olie word je niet high of zo. Vroeger heb ik wel eens een stickie gerookt en heel eerlijk gezegd vond ik er niets aan, ik werd er misselijk van.

Blog Mo knieartrose

De eerste dagen leek de olie te helpen en ik was zo blij dat ik zelfs op Facebook de loftrompet heb geblazen. Helaas kreeg ik na een aantal dagen hetzelfde effect als vroeger: ik werd misselijk en kreeg hartkloppingen. In eerste instantie had ik niet door waar het van kwam, maar ineens ging er een lampje branden: de CBD olie. Overigens hebben veel mensen prima resultaten met CBD olie, dus het kan echt helpen bij artrose, reuma en andere pijntjes. Ik moest er helaas mee stoppen.

Naar de huisarts.

Al met al was ik maanden en vele middeltjes verder en het werd nu toch een keer tijd om naar de huisarts te gaan. Ze begon met het voorschrijven van drie x 1.000 mg paracetamol per dag. En ik moest na zes weken terugkomen. Hielp de paracetamol? Ja, dat wel, de pijn werd op bepaalde momenten echt wel minder. Alleen voelde ik me er niet prettig bij om iedere dag al die rotzooi te slikken, maar wat moest ik dan?

Na zes weken ben ik terug naar de huisarts gegaan en heb ik een verwijzing gekregen voor de orthopeed. Hij liet eerst foto’s maken van beide knieën. Echt een feest (not)… balancerend op één been en het andere been een beetje buigen. Ik wist niet hoe ik het had van de pijn.

Diagnose.

Uit de foto’s bleek dat ik zware artrose aan beide knieën heb, voor een operatie ben ik alleen nog te jong. Natuurlijk ben ik ook te zwaar, maar ga maar eens bewegen als je letterlijk geen kant op kan.

Hoe doorbreek je die cirkel?

Daarover later meer…

Groetjes Mo

Blogs van Mo:
Hier vind je alle blogs van Mo

 

10 gedachten over “Mo en haar ervaringen met knieartrose (blog 2)

 • 17 januari 2017 om 21:21
  Permalink

  Hai mo ik herken mij zelf hier in knie atrose vreselijk veel pijn nu net 3 weken geleden geholpen kijken hoe dit afloop
  Gr jopie

   
  Beantwoorden
  • 19 januari 2017 om 19:54
   Permalink

   Beste Jopie

   Het is ook de bedoeling dat mensen zich er in herkennen. Vaak wordt gedacht dat jij de enige bent, maar dat is dus echt niet zo. Het doet echt heel veel pijn.
   Ik wens je zo ontzettend veel beterschap en een goed herstel,

   groetjes
   Mo

    
   Beantwoorden
   • 11 juni 2017 om 15:34
    Permalink

    Hoe zo te jong!!! als je door wilt gaan met rekken mooi doen met alle gevolgen vandien zoals heup, rug, en nekklachten. En verdere psychische en lichamelijke problemen.
    Gewoon een goed aantal kilo’s eraf kan al veel van je klachten verminderen, dit kun onderbegeleiding van orthopeet en dieėtiste, gewicht is de grootste boosdoener bij knieartrose en daar kun je wel degelijk zelf wat aan doen, op de stoel blijven zitten zal je probleem nog verder verergeren.
    Heb zelf 2 knieprotheeses door zware werkzaamheden jaren lang, en ben er 100 % tevreden mee, en kan er 10 tallen km wandeltochten mee maken.
    Cbd olie is hier bij wel mooi te gebruiken om je onstekingen te verminderen.

     
    Beantwoorden
 • 23 maart 2017 om 21:54
  Permalink

  Hallo Mo,

  Wat zeg je in je blog : “te jong”, ik ben 52 jaar en heb een volledige knieprothese met ingebouwde stabiliteit omdat mijn 3 compartimenten in mijn knie versleten waren en kniebanden ook niet meer goed . Ga na een goed ziekenhuis waar ze je een prothese kunnen aanbieden, zo kan je toch niet leven, je leeft nu, Nu wil je kwaliteit van leven, je moet niet met je eigen laten “leuren”, kom voor je eigen op. Ik heb nu 4 mnd een prothese en ben als herboren. groetjes Angelique.

   
  Beantwoorden
  • 28 mei 2017 om 10:48
   Permalink

   Ja dat gezeur over te jong zijn is echt te gek pijn is erger.
   Zelf vanaf mijn 40 jaar veel pijn kreeg het zelfde te horen en na 6 jaar eindelijk orthopeed gevonden die dit ook vondt binnen 6 weken eerste nieuwe knie en 15 maanden later mocht ik voor nr 2.Ik had dus met 48 jaar 2 nieuwe knieeen er ging weer een wereld voor mij open.De aanhouder wint maar het is echt niet fijn zo.Sterkte en succes

    
   Beantwoorden
 • 30 december 2017 om 13:41
  Permalink

  Hallo Mo,
  Ik had perongeluk je blog gevonden 😀

  Ik ben 44 jaar, vorige jaar geopereerd van meniscus gescheurd.
  11 december jl plotseling tijdens werk, mijn knie zit op slot, kon niet meer gebogen worden.
  Mri scan gedaan en gisteren hoorde ik dat ik kraakbeenslijtage graad 3 (pre-artrose). Eerlijk schrok ik niet, want mijn moeder had ook, ook in jonge leeftijd.
  Ik weet het nog niet hoe verder met mij.
  Eerst ga ik genieten met de laatste jaar van dit jaar 🎆🎇 en verder je blog lezen.

  Groetjes, Moek

   
  Beantwoorden
  • 3 januari 2018 om 10:58
   Permalink

   Hallo Moek

   Dat is zeker schrikken zeg! Zit je van de één op de andere dag met de ellende. Ik hoop echt dat het goed gaat komen, op welke manier dan ook. Ik wens je een fantastisch en gezond 2018 toe,

   groetjes
   Mo

    
   Beantwoorden
 • 16 april 2018 om 14:05
  Permalink

  Weet u zeker dat u geen olie met THC erin heeft gezeten? Juist het stofje THC heeft effect op het hart en laat het aantal hartslagen stijgen. Ik heb al van meerdere mensen begrepen dat erg goed werkt bij artrose. In de meeste gevallen kan je bij on- en offline drogisten als https://www.cbddrogist.nl producten kopen die geen of vrijwel geen THC bevatten. CBD zorgt er sowieso voor dat er minder ontstekingen in het lichaam ontstaan. Ik voel me er sowieso veel fitter bij.

   
  Beantwoorden
  • 16 april 2018 om 17:32
   Permalink

   Beste Marco

   Ja, dat weet ik echt 100% zeker. Ik kon er gewoon niet tegen en ik ben (helaas) de enige niet. Gelukkig dat het bij u wel goed helpt! Het is een natuurproduct en ik vind het echt heel jammer dat ik er geen baat bij had,

   met vriendelijke groetjes
   Mo

    
   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *