Met de wind… tussen je tenen (blog 11)

De gebruiksters van de Agilium Freestep brace zullen dit wel herkennen: prachtig mooi weer en dan brandende voeten hebben in de dichte (sport)schoenen. Hoe blij ik ook met mijn Freesteps ben en hoe prettig het ook is om ermee te lopen: die dichte schoenen met het warme weer zijn vreselijk!

Ik heb al gehoord en gelezen dat er een ‘Freestepper’ met Teva sandalen rondloopt, maar ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe ik het zooltje van de Freestep brace in de zool van de Teva kan frommelen.

Zonde van de schoenen

Ik was het zo zat, dat ik zelfs de stof uit mijn sportschoenen heb geknipt, om zo een eigen sandaal te creëren. Helaas is dit niet gelukt. Die stof zit dusdanig laag dat mijn tenen direct uit de zelf gecreëerde schoenen floepten. Zonde van de schoenen, maar ach, ze waren eigenlijk toch al op.

Google is mijn vriend, dus ik ben op zoek gegaan naar sandalen met een uitneembare binnenzool. Het moet toch simpel zijn? Binnenzool eruit, zool van de Freestep brace erin, binnenzool er bovenop en lopen maar. In de praktijk werkt het toch even anders. Doordat de sandaal een open hiel heeft, schiet de zool van mijn brace er heel makkelijk uit. Daarnaast heb ik rekening te houden met het scharnier en de beugel: het is niet handig als die net op een sluiting of zo zitten.

Mo met de banjo

Ik heb twee paar sandalen thuis laten bezorgen. Thuis op mijn gemakje klooien met het zooltje en beugels doe ik liever dan midden in een vaak drukke winkel deze toeren uithalen. Ja, dan heb je zeker bekijks, maar dan kijken ze maar als ik er wat meer voor in de stemming ben. Thuis passen dus. Ik heb een paar Hush Puppies (Scapino) en een paar Medicus (Van Haren) laten komen. Op de foto zagen ze er goed uit voor mijn doel. Nee, het zijn geen Ibiza-stijl schattige slippertjes met kraaltjes, veertjes en blingbling. Meer ‘de paden op, de lanen in’ en ‘Mo met de Banjo’ schoenen: degelijk dus.

Helaas kon ik met de Freestep en Hush Puppies geen match maken. De sandaal heeft voor mij als nadeel dat de bandjes op de voet niet verstelbaar zijn. Mede door de extra zool van de Freestep, zaten ze zo ontzettend strak dat ik ze niet kon houden. Bij de Medicus zat de sluiting aan de zijkant van de voet precies bij het scharnier van de brace, waardoor ik de schoen niet goed kon sluiten. Het is gewoon belangrijk dat een schoen goed past om het nut van de Freestep tot uiting te laten komen.

Laatste poging

Best wel teleurgesteld deed ik nog één poging: Ecco. Vroeger droeg ik dit merk erg graag en kon ik er uren op staan en lopen. Ook de Ecco sandaal heeft een uitneembaar binnenvoetbed én een fantastisch plakkend klittenband tussen voetbed en zool, waardoor het voetbed zo vast zit als een huis. Simpel dus, dacht ik. Ik heb het zooltje van de Freestep een beetje op maat moeten knippen. Zooltje van de Ecco omhoog, zooltje van de brace erin en lopen maar, maar… These shoes were not made for walking.

Doordat het zooltje van de Freestep zo glad is, gleed het zo uit de Ecco en liep ik in de Jumbo met losse zolen achter mijn schoenen. Niet fijn, zeker niet omdat ik nergens even kon zitten om de boel opnieuw op te tuigen.

Ik geef het niet zo heel snel op en heb klittenband gekocht om de Freestep-zool als het ware te plakken in het klittenband van de Ecco-zool.

Halve zolen

Tadaaaaaaa!! Het is gelukt! Ik heb boven en onder de Freestep-zool een reepje klittenband geplakt en het zit prima.
Vandaag heb ik een heel stuk gefietst met de teentjes heerlijk in de wind, ben door de winkel gegaan zonder achtervolgd te worden door mijn eigen halve zolen en heb genoten van iedere minuut met mijn Eccootjes.

Mocht je vragen hebben? Altijd goed!

Blogs van Mo:
Hier vind je alle blogs van Mo

 

9 gedachten over “Met de wind… tussen je tenen (blog 11)

 • 17 juni 2017 om 17:43
  Permalink

  Briljant bedacht en gemaakt en weer zo beeldend en humoristisch geschreven.

   
  Beantwoorden
 • 17 juni 2017 om 18:27
  Permalink

  Geweldig, met wat knutselwerk loop je op schoenen met open tenen,

   
  Beantwoorden
 • 19 juni 2017 om 09:40
  Permalink

  Kei leuk geschreven, mijn tip walky,s kun je de zool ook uithalen. Dus zool eruit freestep erin zool walky erop en fietsen maar.

   
  Beantwoorden
  • 19 juni 2017 om 10:23
   Permalink

   De walky’s heb ik gezien, maar helaas boven mijn budget. Wie weet als ze in de uitverkoop zijn?

    
   Beantwoorden
 • 19 juni 2017 om 10:18
  Permalink

  Ha ha Mo,
  Kei leuk geschreven. Weet je, Je kunt met je andere verknipte sandalen met Freestep altijd nog gaan fietsen in Waalwijk. Daar hebben ze het Halve Zolenpad. Alsof het er voor gemaakt is. En inderdaad met Ecco’s en Wolky’s kun je veel wat de Agilium Freestep betreft.

   
  Beantwoorden
 • 19 juni 2017 om 11:02
  Permalink

  Wat fijn Mo dat het je gelukt is!!!
  Je bent ook niet door 1 paar schoenen te vangen, geweldig hoe je doorzet en heerlijk hoe je het beschrijft.
  Wat zul je hier mensen mee helpen.
  Wederom dank voor je verhaal en de glimlach op mijn gezicht.
  <3

   
  Beantwoorden
 • 4 oktober 2019 om 14:09
  Permalink

  Google is je vriend en inderdaad zo kom ik op jou blog uit. Ik heb inmiddels ook een freestep en heb dezelfde problemen ondervonden als jij. Nu het oktober is heb ik er geen last meer van maar ik ga zeker van het voorjaar eens kijken voor de oplossing die jij bedacht hebt.
  De freestep doet prima zijn ding maar blote voeten in een paar sandalen in de zomer zijn mij wat waard.

  Thx!!

   
  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *