Goede voornemens

Allereerst wil ik alle lezers een gezond en vrolijk Nieuwjaar wensen!

Voornemens

In Nederland is het de gewoonte dat je voornemens hebt. Ik ben dit jaar al goed begonnen, ook al had ik geen voornemens. Mijn atelier was twee weken gesloten en na de Feestdagen was ik het stilzitten helemaal beu! Onze zolder moest er dan ook aan geloven… Al vele jaren roepen we:  “hij moet nodig opgeruimd worden!” Mijn man heeft tussendoor al een aanzetje gedaan, maar er lag nog veel! Nou, dit heb ik geweten… Dus op naar de zolder en opruimen maar. Dit heb ik gedaan op een kruk en voetje voor voetje de dingen uitgezocht. Mijn man bracht alles naar beneden wat weg kon; tijdschriften van vele jaren, studieboeken enzovoorts. Wat een klus! ´s Avonds had ik de pijp leeg, maar het begin was er! Nu moet de rommel nog naar de stort gebracht worden en de boeken naar de papier container. Helaas… dit kan ik niet zelf en blijft het liggen voor het weekend wanneer mijn man thuis is, maar het liefst heb je het meteen opgeruimd.

En nog meer…

Het bleef niet bij die ene dag… Ook onze klerenkast heeft er aan moeten geloven. Zittend op mijn kruk en manlief erbij, want die moest aangeven wat hij niet meer aankon of wilde. Zo werden er heel wat zakken gevuld met kleding, tassen en jassen. Door mijn werk dat heel onregelmatig is, kom ik niet aan deze dingen toe. Eindelijk zijn de kasten op de slaapkamer, overloop en strijkkamer ook in orde. Je wil niet weten hoeveel rommel een mens kan verzamelen! Vier dagen rommelen, maar het lucht op! Het voelt net of je er lichter van geworden bent. Mijn man heeft zijn overtollige pondjes van de kerstdagen er weer helemaal af. Een heerlijk gevoel zo het nieuwe jaar beginnen!

Tips?

Deze week is het rustig aan doen voor mij. Je wordt meteen gestraft dat je een paar dagen flink gewerkt hebt. Wat doen die knieën en handen pijn! Het is niet anders. Mijn vraag aan jullie lezers is. Hoe doen jullie dit….? Schoonmaken en poetsen in huis, want het voorjaar komt eraan en ik denk dat er nog meer gerommeld gaat worden in ons huis. Ook al moet je het bezuren, het voelt wel lekker. Ben erg benieuwd of jullie nog tips hebben, zodat ik de verdere schoonmaak hopelijk met minder pijn kan doen.

 

Een gedachte over “Goede voornemens

  • 11 januari 2018 om 13:10
    Permalink

    Misschien knie versleten,foto laten maken,als dat zo is ,een knieprothese,daarna geen pijn meer.Heb het zelf ook laten doen, maar wel bij een goede orthopeed.

     
    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *