De vakantie is weer voorbij, maar dan… (blog 15)

Inmiddels ben ik alweer een tijdje terug van onze vakantie. Ik heb zes weken in Frankrijk gezeten en het was heerlijk! En wat daarnaast nog fijner was, dat ik géén last heb gehad van zere knieën!

 

In de vorige blog van Anne-miek schreef zij dat ze eindelijk blij was; 2 jaar na beide knieprotheses ging het eindelijk beter en doen haar knieën geen pijn meer. Tijd om lekker te gaan genieten met de caravan in Frankrijk!

 

Drukte na de vakantie

Het nadeel van vakantie is dat wanneer je weer terug bent er veel opgeruimd moet worden en ook de caravan weer schoonmaken. Het liefst wil je alles weer zo snel mogelijk schoon in de kast hebben hangen en alle andere spullen opgeruimd hebben. En dat is veel, heel veel! Het liefst sjouw ik alles tegelijkertijd mee naar binnen en naar boven. En ook de wasmachine moet zo snel mogelijk draaien. Mijn echtgenoot en ik hebben de volgende afspraak hierover: Hij poetst de buitenkant van de caravan en ik poets de binnenkant.

 

De hitte

Het was heel warm in Frankrijk en hier in Nederland evenzo. Dat maakt het dan ook niet makkelijk als je veel moet poetsen en ruimen. Daarbij moet het snel gebeuren, want de caravan moet weer terug naar de stalling. Hij mag immers niet te lang voor de deur blijven staan. Maar goed dat jullie niet gezien hebben hoe ik daar heb staan zweten tijdens het soppen in die caravan met die hitte!

 

Creatieve oplossingen

In zo’n kleine ruimte moet je jezelf in allerlei bochten wringen om overal erbij te kunnen. Bijvoorbeeld het schoonmaken van het plafond. Er zaten nog wat sporen van wat ongedierte, (muggen etc.) die we tijdens onze terugreis doodgemept hadden (mijn excuses voor de dierenliefhebbers, maar ik houd nou eenmaal niet van die beestjes). Nou is het schoonmaken van het plafond niet zo’n probleem, maar in het slaapgedeelte wel! Ik kan niet op mijn knieën op bed gaan zitten. Dat doet héél zeer en is slecht voor de protheses. Ik ben dus op mijn rug op bed gaan liggen en heb met een natte doek om een borstel met steel het plafond schoongemaakt. Het is me gelukt maar het zag er niet uit! Dit is dus een van de redenen waarom ik niet VLOG  maar BLOG!

 

Overbelasting van mijn knieën

Ik heb het wel geweten… Dit alles had ik niet in zo’n korte tijd moeten doen. Het resultaat: Ik begon mijn knieën weer te voelen en de zogenaamde kussens zaten er ook weer. Terug bij af dacht ik… Maar gelukkig was dat niet het geval! Eventjes rustig aan doen was wel weer hard nodig. Alles gaat nu prima met me en het zomert nog steeds lekker door, soms zelfs iets te goed. Maar ik vind het heerlijk!!! Ik geniet er dan ook volop van. Hopelijk jullie ook?

 

Ik wens iedereen nog een fijne tijd en tot de volgende keer maar weer!

Lieve groetjes Anne-Miek

 

Moet jij je ook wel eens in allerlei bochten wringen om iets gedaan te krijgen? Net als Anne-miek met het plafond van haar caravan. Of heb je andere creatieve oplossingen? Deel het met ons en helpen we elkaar om het leven met knieartrose wat makkelijker te maken.

 

2 gedachten over “De vakantie is weer voorbij, maar dan… (blog 15)

 • 10 augustus 2018 om 23:03
  Permalink

  Hallo.
  Ik heb een vraag u heeft het over knie artrose nou ik heb het al jaren in beide knieën nek handen nu hebben ze paar jaar terug mijn linkerknie schijf verwijderd er kon geen prothese geplaats worden heb met lange beenbeugel gelopen wat veel pijn gaf ik kan niks meer kan niet fietsen hurken hardlopen en ver lopen heb er mee leren leven maar kan niet leven met de pijn die ik heb krijg geen pijnstillers die zijn er niet zeggen ze wat kan ik hier aan doen zodat ik geen pijn en dikke knieën krijg. Zelf lange broeken kan ik niet verdragen.

   
  Beantwoorden
  • 13 augustus 2018 om 15:10
   Permalink

   Beste Alie,

   Dankjewel voor je bericht!
   Vervelend om te horen dat je zoveel last hebt van je knieën en er geen oplossing lijkt te zijn.
   Ik weet niet wat de reden voor het verwijderen van de knieschijf is, maar als ook je verdere knie versleten is, dan zou een knieprothese wellicht een oplossing zijn.
   Is dit het advies van één arts? Heb je anders ooit al eens over een second opinion nagedacht?

   Ik wens je veel succes en hopelijk kun je in de toekomst beter vooruit!

   Groetjes Yvet

    
   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *