Tonnie twijfelt: wel of geen traplift in huis?

Traplopen & knieartrose

De zomer is helaas alweer voorbij! Ik heb genoten van het prachtige weer door lekker te kunnen fietsen, zwemmen en van het lekker buiten zijn. Nu de herfst weer in aantocht is, ben ikzelf meer binnen, worden de dagen korter, maar sputteren de knieën ook meer tegen… Vooral wanneer er regenachtig weer op komst is, merk je dat het allemaal wat pijnlijker en moeizamer gaat. Zo ook een week of wat geleden. Ik moest de trap op om te gaan slapen en iedere trede die ik omhoog ging, dacht ik bij mezelf ‘dit is niet te doen’. Iedere trede deed pijn! Ik zei dan ook tegen mijn man dat het tijd werd voor een traplift. Ik had er al verschillende voorbij zien komen op facebook en wilde die ook wel één.

 

Voorzorgsmaatregelen voor een traplift

Nu is het zo dat toen wij ons huis bouwden ik al last had van mijn knieën door knieartrose en mijn man (die heeft ons huis getekend en gebouwd) heeft in de hal al rekening gehouden met ruimte voor een trap lift. Ik opperde dit idee dus weer dat ik een lift wilde op de plaats waar hij 30 jaar geleden een plek voor had bedacht. Toen kwam het ja maar …. dat kan nu niet meer want dan moet dit en zus en zo. Ik dacht en zei ook laat maar!

Maar daar liet mijn man het niet bij zitten en regelmatig komt deze discussie weer op gang. Op internet is hij aan het zoeken geweest. En ook volgen er regelmatig telefoontjes en folders in de brievenbus. Elke keer als ik het bekijk voel ik me weer oud en als ik die folders zie en de bedragen dan denk; ‘Laat mij nog maar gewoon die trap op gaan!’ Kost me alleen een beetje energie en af en toe iets meer pijn. En tussendoor schieten vragen me te binnen, zoals over hoe  de aanvraag bij de gemeente werkt of je dit zelf moe betalen. Heeft iemand van jullie hier ervaring mee en is het verstandig om dit te doen.?

 

Blijven bewegen

En zo lopen we tegen allerlei dingen aan, waar we op onze leeftijd eigenlijk nog niet mee bezig hoeven te zijn. Maar wanneer ik dan om mij heen kijk naar mensen die nog slechter lopen of lopen met een rollator of een ander hulpmiddel. Het lopen gaat bij mij steeds minder goed en mijn loopfiets gebruik ik steeds vaker, maar bewegen doen en kan ik nog steeds. Ook al gaat het wat langzamer…

 

Nieuwe kniebraces

Ondertussen heb ik alweer een nieuwe set Agilium Freesteps gekregen, want ze waren versleten.  Ik merk dat ik er toch wel meer baat en steun bij heb, dus enorm blij dat ik weer nieuwe kniebraces heb die het weer goed doen. Er zitten ook nieuwe gespen aan die nog beter werken en alles is weer goed afgesteld!

Kortom: Laat de herfst toch maar komen! Heerlijk binnen met het kacheltje aan en een heerlijk quiltje erbij, voorbereiden voor kerstmarktjes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *