12 gedachten over “De operatie voor een protheseknie nog even uitstellen… wat kan ik doen tegen de pijn?

 • E. van der Veen

  ik krijg een injectie als het te erg wordt van de specialist.suiker patienten mogen geen diclofinac of de andere medicijnen die u noemt dus rustig aandoen

   
  Beantwoorden
 • Annemiek Sneijder

  Ik ben zwaar allergisch voor metalen en durf een operatie niet aan. Sta op de wachtlijst bij het v/h AMC om een stukje titanium op m’n kapotte knie of heup te krijgen. 4 maanden wachttijd! Corticosteroïden injecties hebben voor m’n knie enigszins geholpen maar voor mijn heup niet. Het wachten is op de orthopeed in het AMC en hopen dat hij dit wil doen. Het OLVG Oost en West deden het niet. Hoop dat een academisch ziekenhuis wat meer wil mee denken.

   
  Beantwoorden
  • beheerder knieartroseonline.nl

   Pff.. zo komt er wel wat meer bij kijken, Annemiek!
   Er worden tegenwoordig ook 3D prothesen geprint (o.a. Dr. Sewnath werkt hiermee), maar deze zijn ook van titanium (een metaal), dus ik ben bang dat dit ook geen oplossing voor je zal zijn.
   Veel succes gewenst! Hopelijk vind je samen met een specialist de juiste oplossing!

   Groetjes Yvet

    
   Beantwoorden
 • Via de pijnpolie slik ik nu een tijdje de ontstekingsremmer Celecoxib en voor de nacht een Amytriptiline. Helpt uitstekend en veel minder gevaarlijk dan Oxycodon.

   
  Beantwoorden
 • Paula waterbeek

  Ik train mijn lichaam waaronder mijn boven benen, zodanig dat mijn bovenbeen spieren de functie van mijn knieën overnemen, daarbij rust en dragen van een brace, dit resulteert dat ik weinig pijn heb, dectrap weer normaal op en af kan lopen, mijn werk kan blijven doen en totaal geen medicatie meer slikt, en dat nu na 2 maanden… Goede voeding en optimale begeleiding hoef ik mij voorlopig geen zorgen te maken voor de komende jaren. Volg mijn blog op blogspot leven met reuma

   
  Beantwoorden
 • F.B.Roepan

  Goede morgen dokter
  Ik heb last van artrose aan me beide knieën en onderrug,s’morgens ben ik zo stijf en ik moet geopereerd worden voor knie protheses en ik wil nog niet laten opereren en heb de laatste tijd veel pijnen en slik paracetamol en arcoxia 90 mg ontsteking remmers maar ene keer slaat aan dan de andere keer. Met koud en vochtig weer heb ik meer last van. Ik ben 65 jr oud en wil nog geen operaties , wat zou u me aanraden. Met vr. Groet.

   
  Beantwoorden
 • Frederika

  Ik moet ook voor beiden knieën een prothese, zijn geheel versleten, artrose waar niets aan te doen is, ook in mijn nek met draaien. Ben 57 en vind het nog steeds te vroeg en zie er tegen op. Maar nu slaap ik bijna niet meer van pijn in mijn linker been van boven naar onder. En mijn onderrug. Wist niets van een pijnpoli. Misschien dat ik die ook eens moet gaan bezoeken. Gebruik geen medicijnen. Heb al jaren een zittend beroep maar merk dat gebogen knieën ook in de weg gaan zitten. Terwijl het lopen en staan altijd goed ging. Kortom weet even geen raad.

   
  Beantwoorden
 • Hallo,ik heb 2 versleten knieėn,waarvan de linke operatiebevordelijk.Alleen is me dit afgeraden vanwege mijn leeftijd,ben nu 55 maar heb sinds 2016 de diagnose. U heeft gelijk dat het soms erg is en soms minder.
  Wat mij een probleem bezorgd is dat ik sinds 3 opeenvolgende voorjaren,ergens in mei zo een erge pijn krijg dat de nachten een hel zijn.Ik weet niet hoe ik moet liggen,het dekbed irriteert nog aan het linkerbeen.Ook het linker bovenbeen straalt een enorme pijn uit.Ook heb ik Resstless Leggs. Door lange wachttijden bij orthopeed ,is het me nog niet gelukt het *Waarom* in deze periode te achterhalen. Het feit dat deze periodes zo erg betroffen zijn is me eigenlijk sinds kort bewust geworden. Door dit feit zijn mijn zomers niet meer wat ze geweest zijn.
  Ik kan nauwelijks buitenactiviteiten doen.. Ik heb enigzins aanvaardbare medicatie…..maar vraag me af waarom het ieder jaar in het voorjaar tot het najaar zo erg is.
  Weet U misschien waarom het steeds in het voorjaar tot herfst zo erg is,dan zou ik misschien naar een oplossing kunnen zoeken! Ik zou erg dankbaar zijn …..want een operatie……daar wil ik zolang mogelijk mee wachten ! Alvast dank ….

   
  Beantwoorden
 • TINAVDSTELT

  Beste mensen ik heb slijtage inde knieik raad me zelf aan prikken of natuurlijke hulpmiddelikmag alleen paracetamol ikda g geen operaltie wat is u mening daar over. Gr tinavdstelt prettige nieuwjaar.

   
  Beantwoorden
  • beheerder knieartroseonline.nl

   Dag Tina,

   Voor jou ook een mooi nieuw jaar! Ik raad je aan om dit te bespreken met je huisarts of je orthopedisch specialist. Veel succes Tina!

   Groetjes Nadja

    
   Beantwoorden
 • Hallo ik Moet ook twee nieuwe knie”en ben erg bang Bergman kliniek geweest maar ging niet door vanwege veel te hoge bloeddruk nu ga ik naar rodekruisziekenhuis heb alle vertrouwen in dokter laurens maar de angst blijft maar ik heb geen andere keus

   
  Beantwoorden
  • beheerder knieartroseonline.nl

   Veel succes gewenst, Ans!

    
   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.