Een terugblik

Als eerste wil ik iedereen een gezond en succesvol 2019 wensen! Hopelijk zijn jullie de feestdagen goed doorgekomen? Ik in ieder geval wel.

 

Voor mijn knieprothesen

Wanneer ik zo in het nieuwe jaar terugblik dan stond ik er twee jaar geleden toch heel anders voor… Ik wist toen nog niet eens dat ik twee knieprotheses nodig had omdat mijn knieën versleten waren. Tennissen ging toen (op zich) nog goed, maar de dagen daarna kon ik de trap niet meer op of af.

Na een val tijdens een tennispartijtje, begin januari 2016, ging de zaak pas echt aan het rollen. Via de huisarts naar de orthopeed en al snel werd de eerste operatie gepland. Maar eerst wilde ik nog op tournee met het Concertkoor in Estland. Er werd toen van alles geregeld zodat ik zo optimaal mogelijk deel kon nemen aan de concerten, zoals het regelen van vervoer en middelen om (als het even nodig was) te gaan zitten. Drie maanden later volgde de tweede operatie aan mijn andere knie.

 

Na mijn knieprothesen

En nu (twee jaar later) heb ik in een maand tijd gezongen in twee grote concerten met het concertkoor; een mis en een nachtmis met het vrouwenkoor. Daarnaast ook nog een podiumoptreden met mijn theater/popgroepje en een paar optredens met onze Dickensgroep. Het kwam voor dat ik wel twee tot drie keer in de week repetitie had en ik soms twee maal daags wel ergens aan het zingen was vanwege een optreden en/of repetitie. Het was geweldig en vaak zonder een centje pijn!

Soms had ik tijdens de optredens nog wat hulp nodig als de opstapjes van een podium wat te hoog waren, maar verder was het fantastisch. Enkel tijdens de nachtmis ging het bijna mis, doordat ik de laatste traptrede over het hoofd zag en nog net niet op mijn neus terecht kwam. Ik kon mijzelf gelukkig goed opvangen, wat me twee jaar geleden echt niet gelukt zou zijn.

Vallen is en blijft nog steeds mijn grootste angst waardoor ik nog steeds veel dingen niet durf. Om mijn knieën in beweging te houden ga ik nu om de week een half uurtje roeien op een roeiapparaat. Mijn tennisracket en mijn tennisballen heb ik sinds die valpartij in 2016 veilig op zolder opgeborgen. Nu ga ik tegenwoordig met mijn tennisclubje regelmatig gezellig koffiedrinken, borrelen en/of lekker uit eten. En dat is ook leuk!!!

 

Groetjes en tot de volgende keer!

Anne-Miek.

Lees meer over de ervaringen van Anne-miek.

 

11 gedachten over “Een terugblik

 • 23 januari 2019 om 14:13
  Permalink

  Ik hen ook 2 nieuwe knieën. Rechts 4 jaar geleden .Rechts 9 maanden geleden an wel goed bewegen er mee .maar nog steeds veel pijn .

   
  Beantwoorden
  • 24 januari 2019 om 10:46
   Permalink

   Veel succes met het herstel, C Jansen!
   Hopelijk heb je er dadelijk veel profijt van!

   Groetjes Yvet

    
   Beantwoorden
 • 23 januari 2019 om 22:08
  Permalink

  Ik heb links een knieprothese en dat gaat geweldig. Nu weet ik dat rechts ook licht versleten is en de laatste 2 weken ben ik er al 3 keer doorheen gegaan. Pijnlijk binnenkort naar orthopeed afwachten dus

   
  Beantwoorden
 • 24 januari 2019 om 10:46
  Permalink

  Wat vervelend dat het nu minder gaat met je rechterknie!
  Veel succes gewenst!

  Groetjes Yvet

   
  Beantwoorden
 • 26 januari 2019 om 12:29
  Permalink

  Heb een nieuwe knie en gaat heel goed nu afentoe probleempje kom ik bij c&A gaat alarm af niet ieder keer hoger. Binnenkort gaat we vliegen douane door. Hoe zit dat.

   
  Beantwoorden
  • 28 januari 2019 om 17:08
   Permalink

   Hallo Henk,

   Dat is wel vervelend. Ik heb dat nog niet meegemaakt met mijn knieprotheses. Ik heb na het plaatsen van mijn knieprotheses nog niet gevlogen. Dus heb ikzelf geen ervaring met problemen bij de douane. Mijn zus, ook met 2 knieprotheses wel. Zij gaat bij de douane op het vliegveld heel vaak helemaal door “de molen”. Ze wordt steeds van top tot teen gecontroleerd ook al laat zij de pasjes zien van het ziekenhuis. (Bewijs van de protheses) Wel begrijpelijk dat ze geen enkel risico nemen op het vliegveld maar wel heel naar en irritant voor jezelf. Daar moet je je dus wel op voorbereiden. Verder wens ik je succes met de prothese en een fijne reis.
   Groetjes Anne-Miek.

    
   Beantwoorden
 • 26 januari 2019 om 16:36
  Permalink

  Ik heb 3 jaar geleden een nieuwe knie gekregen steeds veel pijn en een jaar geleden een nieuwe knieschijf allebei aan mijn rechterknie niks beter geworden steeds veel pijn dikke knie net of ze er een steen in hebben gezet

   
  Beantwoorden
 • 29 januari 2019 om 07:54
  Permalink

  Hi G. Bijsma,

  Wat vervelend dat je nog zo’n last van je knieën hebt!
  Heb je voor deze klachten ook je specialist geraadpleegd?
  Hopelijk gaat het in de toekomst beter met je knie! Veel sterkte!

  Groetjes Yvet

   
  Beantwoorden
 • 9 maart 2019 om 13:55
  Permalink

  Twee jaar geleden nieuwe knie gaat nu goed kan nu pas weer fietsen heelijk
  De douane gaat ook altijd lampje branden controle maar nooit een probleem ze zeggen zelf al prothese ik heb geen pasje voor knie prothese ondanks de pijn ga ik toch weer voor de andere knie

   
  Beantwoorden
 • 11 maart 2019 om 16:37
  Permalink

  Wat fijn dat het zo goed gaat, Bertiny!

   
  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *