Acupunctuur bij knieartrose

Van een aantal alternatieve behandelingen is de werking wetenschappelijk aangetoond. Patiënten ondervinden aantoonbaar baat bij deze behandelingen. Voor mensen met knieartrose is acupunctuur in ieder geval een behandelwijze tegen de pijn en functiebeperkingen.

 

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is van oorsprong een traditionele Chinese geneeswijze. Bij een behandeling worden naalden op specifieke punten in je lichaam gestoken. Deze punten zijn verzamelplaatsen van zenuwen, spieren en bindweefsel en vanuit deze punten loopt energie in banen door je lichaam. Wanneer je last hebt van klachten zijn deze energiebanen verstoord en door middel van het prikken met de naalden wordt deze energiebalans weer hersteld. Sinds de introductie in de Westerse wereld heeft acupunctuur zich ook op basis van Westerse medische inzichten verder ontwikkeld.

 

Acupunctuur bij knieartroseacupuntuur en artrose

Uit onderzoek naar neurobiologische, neurofysiologische en biochemische aspecten van acupunctuur is het mogelijk de werking van acupunctuur vanuit onze Westerse wetenschappelijke invalshoek te verklaren. Het blijkt dat acupunctuur tot meetbare effecten leidt. Zo beïnvloedt acupunctuur de neurotransmitters en genen in de hersenen en heeft acupunctuur effecten op het zenuwstelsel. De verzamelplaatsen van zenuwen, spieren en bindweefsel worden gestimuleerd, waardoor er natuurlijke pijnstillers (endorfines) in je lichaam vrijkomen. Hierdoor ondervinden patiënten positieve effecten van acupunctuur bij pijnbestrijding.

 

De Wereldgezondheidszorg heeft al in 2002 een rapport uitgebracht waarin wordt bewezen dat acupunctuur een vergelijkbaar of zelfs beter resultaat heeft dan reguliere pijnstillers. In 55% tot 85% van de gevallen geeft acupunctuur verlichting bij chronische pijn; een pijnstiller als morfine in 70% van de gevallen.

 

Acupunctuur kan de pijnklachten van knieartrose helpen verminderen en kent geen bijwerkingen.

 

Geraadpleegde bronnen:

Artrosezorg

Geneesjewijzer

 

6 gedachten over “Acupunctuur bij knieartrose

 • 17 februari 2017 om 20:28
  Permalink

  Ik moet geopereerd worden aan mijn knieën zie er erg tegen op zou acupunctuur ook iets voor mijn zijn heb liever geen operatie.

   
  Beantwoorden
 • 22 februari 2017 om 11:04
  Permalink

  Ook ik heb met acupunctuur goede resultaten gehad, vooral een naaldje bij mijn haargrens boven een wenkbrauw deed veel pijn wegnemen. De klacht van de knie heeft ook met nier doorstroming te maken in mijn geval. Zoek een manier van pijnverlichting die bij je past.

   
  Beantwoorden
 • 11 maart 2017 om 12:36
  Permalink

  Hier gaat het om de knie
  In mijn knie rechts atrose
  Sinds ik CDB olie gebruik hoef ik geniet injectie meer in mijn knie en dat is al ander half jaar zo.het is niet weg maar staat stil.
  Maar zou accuntuur ook werken bij net en schouders atrose ??????

   
  Beantwoorden
  • 16 november 2018 om 18:39
   Permalink

   Mag ik vragen wat CBD olie is en waar ik die kan halen

    
   Beantwoorden
   • 19 november 2018 om 10:04
    Permalink

    Hi Nadia,

    Dankjewel voor je bericht!
    CBD-olie wordt ook wel cannabisolie genoemd: het is een stof die gewonnen wordt uit de bladeren en bloemtoppen van hennep. Het kan helpen bij de pijn en ontstekingen van artrose.
    Dit stofje wordt op legale wijze verkocht via allerlei partijen (online, drogist, etc),

    Veel succes gewenst!

    Groetjes Yvet

     
    Beantwoorden
 • Pingback: Wel of geen operatie? | KNIEARTROSE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *