Ik en mijn toverbenen (blog 7)

Ik surf graag en vaak op internet en zit ook regelmatig op Facebook. Daar zag ik ongeveer een jaar geleden een advertentie van het bedrijf Ottobock voorbijkomen. In die advertentie stonden een soort beugels om je onderbeen die zou helpen bij artroseknieën. Mijn aandacht werd direct getrokken, want ja, ik heb ontzettend veel last van mijn knieën en lig soms wakker van de pijn. Lopen gaat bijna niet meer en veel over dit ongemak is ook te lezen in mijn eerdere blogs.

Mo achter pc blog knieartroseDit wil ik proberen!

Ik ging naar de website van Ottobock en bekeek het filmpje over deze brace keer op keer. Ik wilde dit dolgraag proberen. Vrijwel direct na mijn reactie op Facebook kreeg ik antwoord van een enthousiaste medewerkster van Ottobock. Ik mocht de Freestep geheel vrijblijvend proberen en ontving het adres van een instrumentmaker bij mij in Den Haag. Na het maken van de afspraak kon ik er al snel terecht en mocht ik gaan testen.

De Agilium Freestep, want zo heet die brace, is een wat wonderlijk apparaat: een zooltje met twee beugels en een stukje klittenband. Je kunt je er totaal geen voorstelling van maken dat dit kan helpen. Toch ietwat sceptisch liet ik me ‘optuigen’ aan mijn rechterbeen en liep mijn eerste begrensde stappen door de gang van de instrumentmakerij. Het leek alsof er een wereld voor me openging! Ik had echt het gevoel dat dit wel tussen mijn oren moest zitten, want hoe kan dit nou?

14 dagen op proef

Er werd me gevraagd of ik de trap op wilde lopen en geloof me, dat kon ik alleen nog maar op handen en voeten. Zoveel pijn deed het afzetten of opvangen van mijn gewicht op één been. Ook de trap kon ik op en zelfs weer af. Ik kon doorlopen en hoefde niet voetje voor treetje voor voetje. Ik wist het, ik wilde deze Agilium Freestep hebben!

Op Facebook heb ik een zeer positieve recensie geschreven en ik las dat het zelfs mogelijk was om 14 dagen deze brace op proef te krijgen en ook voor beide benen. Inmiddels was ik ook bij mijn huisarts geweest voor een verwijzing naar de orthopeed, want hij moest de brace wel goedkeuren voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Een voordeel was wel, dat deze brace in het basispakket zit. Ik kon de afspraak 14 dagen op proef combineren met het bezoek aan de specialist, zodat hij ook kon zien dat het werkte.

Was 1 Freestep al een wonder, met 2 exemplaren ging er helemaal een wereld voor me open! Wat een verbetering, wat ontzettend fijn dat je met een relatief ‘simpel’ instrument zoveel resultaat kon hebben.

Overtuigen van de orthopeed

Vol goede moed ging ik dan ook naar de orthopeed toe. Helaas was hij een andere mening toegedaan: de brace Agilium Freestep was nog niet erkend en het bevond zich nog in de ontwikkelingsfase. Ik kon wel janken en dat heb ik ook gedaan. Ik heb de specialist letterlijk gesmeekt om een positief advies omdat het echt, maar dan ook echt hielp. Uiteindelijk ging hij overstag: hij liet de instrumentmaker beslissen welke brace voor mij het beste zou zijn. Dat was er maar eentje natuurlijk: de Agilium Freestep.

Kom op voor jezelf!

Ik heb ze nu al een jaar en ja, ik loop veel beter. Natuurlijk gaat mijn artrose niet over en ja, ik heb nog pijn. Maar zonder mijn ‘toverbenen’ kan ik echt niet meer lopen, kan ik de trap niet op en ook niet af. Ik ben zo blij dat ik me bij de specialist niet uit het veld heb laten slaan. Kom op voor jezelf mensen!

Blogs van Mo:
Hier vind je alle blogs van Mo

 

7 gedachten over “Ik en mijn toverbenen (blog 7)

 • 2 mei 2017 om 12:28
  Permalink

  Wat ik mij afvraag is waarom kies je niet voor een nieuwe knie, het is even een half jaartje vallen en opstaan maar dan helemaal geen pijn meer fiets 25 Km per dag wandel kan de trap op en af(dit allemaal zonder pijn) nee ik heb er geen spijt van ik raad het iedereen aan,. Wat ook belangrijk is proberen wat af te vallen, doe ik ook en door bewegen val je extra af(let erg op de voeding etc) gr.

   
  Beantwoorden
  • 6 mei 2017 om 19:09
   Permalink

   Ik kan door omstandigheden niet geopereerd .Zou deze Brase krijgen , kan nou niet lopen.linkse knie botinfarct.Hoop ook sukses er mee te hebben.gr.Josr

    
   Beantwoorden
 • 2 mei 2017 om 17:25
  Permalink

  Beste Trudy

  Ik kom, vanwege diverse redenen, nu nog niet in aanmerking voor een nieuwe knie. Bovendien is dat ook niet zo simpel en ik moet me maar zien te redden na de operatie. Niet iedereen krijgt zomaar 2 nieuwe knieën. Maar uiteraard heel fijn dat het bij jou allemaal zo goed gegaan is en je iedere dag zo veel kan lopen en fietsen!
  groetjes
  Mo

   
  Beantwoorden
 • 8 mei 2017 om 09:50
  Permalink

  Beste Jose, we hopen dat deze brace jou ook gaat helpen! Heb je al een afspraak voor een aanpassing gepland staat?

  Groetjes Nadja

   
  Beantwoorden
 • 10 november 2017 om 13:11
  Permalink

  Ik ben blij met mijn Agillium. Ik hoop het zo te rekken tot al die mooie nieuwe ontwikkelingen beschikbaar komen. Ik kom in aanmerking voor een nieuwe knie maar wil niet.

   
  Beantwoorden
  • 10 november 2017 om 14:13
   Permalink

   Wat fijn dat je zo tevreden bent over je Agilium, Wilma! Ben je een nieuwe ontwikkeling specifiek in de gaten aan het houden? En mag ik vragen wat de belangrijkste reden is waarom je nog niet kiest voor een nieuwe knie? Groetjes Yvet

    
   Beantwoorden
 • Pingback: Mag jouw omgeving zien dat je knieartrose hebt? | KNIEARTROSE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *