De fiets en het zadeldekje (blog 9)

Na maanden zeer ongeduldig wachten kwam dan eindelijk het verlossende telefoontje: ik mocht mijn driewielfiets met trapondersteuning af komen halen bij de zorgwinkel. Heel eerlijk begon ik me al wat zorgen te maken. De aanvraag was gedaan in februari 2016 en in oktober van dat jaar was het dan zover. Nou kon ik me nog wel redelijk verplaatsen met mijn Toos, maar voor iemand die echt helemaal geen kant op kan, is een wachttijd van ruim een half jaar natuurlijk veel te lang. Ik snap echt wel dat niet alles binnen een week kan worden geregeld, maar na iedere aanvraag of mutatie begint de verwerkingstijd van zes tot acht weken opnieuw te lopen. Enfin, de fiets is er nu, dus laten we vooral positief vooruitkijken. In plaats van met lichte frustratie achterom.

Kost geen drol

Om mijn al jaren niet meer aan een zadel gewende billen te beschermen had ik bij de Action zo’n gel zadelhoesje gekocht. Zoals wij zeggen: “kost geen drol” en zoals ik nu aanvul: “verwacht er ook niet te veel van”.

Mijn schoonzusje was zo lief om mij met haar auto thuis op te halen en mee te gaan naar de zorgwinkel. Ik zou dan zelf naar huis terugfietsen. Ik vond het toch echt wel een beetje spannend en wat lacherig betraden we de zorgwinkel.

Zadelhoesje

Daar stond mijn prachtige nieuwe vervoersmiddel te glanzen. Een prachtige kleur paarsblauw, een stoer mandje achterop en een smal zadel. Wat was ik blij dat ik het hoesje meegenomen had! Een slimme meid koopt op tijd. Uiteraard moesten het zadel en het stuur voor mij nog goed gezet worden. Dus zadelhoesje erom, zitten en meten maar. Bij het zitten voelde ik een voor mij vreemde substantie langzaam door mijn kruis omhoog kruipen. Wat was dat nou?

Bij het afstappen was een grote, ronde vlek op het zadelhoesje zichtbaar. Het plakte. Het plakte ook aan mijn broek. Ik keek mijn schoonzusje aan, keek naar het zadel en keek weer naar mijn schoonzusje. Het veel niet mee om onze gezichten in de plooi te houden, zeker niet toen de monteur ook zag wat voor vlek er op het zadelhoesje zat. Ik kan je vertellen: het was een zeer gênant moment, ik denk dat je je een beetje voor kan stellen waarom.

Als een boei

Ik wist niet hoe snel ik het hoesje moest verwijderen en weggooien. Het bleek dat er een gaatje in het hoesje zat, waardoor de gel naar buiten lekte en de sporen aan kruis en zadel achterliet. Een lachsalvo kon natuurlijk niet uitblijven en ik had echt een kop als een boei. Ieder nadeel ‘heb’ uiteraard ook zo z’n voordeel: ik kreeg een prachtig breed gelzadel zónder gaatjes en ik ben er nog steeds zo blij mee!

Gezonde spierpijn

Het grote fietsavontuur kon gaan beginnen en mijn eerste ritje van de zorgwinkel naar huis ging fantastisch. Het deed geen pijn aan mijn knieën en ik voelde op dat moment een grote vrijheid en dankbaarheid dat ik deze prachtige fiets van de gemeente mag gebruiken. De volgende dag voelde ik wel een gezonde spierpijn, maar dat was logisch, dit is een hele nieuwe belasting. Want hoewel er een ondersteuning op zit, trappen moet je echt wel.

Mocht je belangstelling voor deze fiets hebben, mijn fiets komt bij Van Raam vandaan, specialist in aangepaste fietsen. Voor het zadelhoesje verwijs ik niemand door naar de Action.

Blogs van Mo:
Hier vind je alle blogs van Mo

 

17 gedachten over “De fiets en het zadeldekje (blog 9)

 • 29 mei 2017 om 09:50
  Permalink

  Fantastisch verhaal Mo, wat schrijf je toch heerlijk!

   
  Beantwoorden
 • 29 mei 2017 om 10:27
  Permalink

  Haha zag het voor m’n ogen gebeuren en je zou wel even ‘door de grond’ willen hè? Maar super opgelost en geniet van je nieuwe aanwinst!

   
  Beantwoorden
 • 29 mei 2017 om 10:43
  Permalink

  Ik heb wederom beeld en geluid, hahaha.
  Maar wat heerlijk dat je weer mobieler bent en op de koop toe heb je zelfs een beter zadel.
  Veel fietsplezier.

   
  Beantwoorden
 • 29 mei 2017 om 10:47
  Permalink

  Bij het lezen heb ik weer pijn in mijn buik van het lachen, ik had jullie gezichten wel eens willen zien toen….en dat van de fietsenmeneer natuurlijk, dubbeltje voor zijn gedachten….(dirty mind is a joy forever…)

   
  Beantwoorden
 • 29 mei 2017 om 11:06
  Permalink

  Geweldig verhaal, maar wat zul je blij zijn met jou prachtige fiets!!!
  Ik heb een loopfiets van van Raam……ideaal, ik kan er heerlijk mee winkelen, en mag zo de winkels ‘infietsen’!!! Gelukkig dan geen extra last van mijn knieën!??

   
  Beantwoorden
  • 29 mei 2017 om 11:36
   Permalink

   Hallo Lokke

   Als het goed is, krijg ik morgen mijn loopfiets! Maar dan niet van Van Raam. Ook hier zal ik vast wel over gaan schrijven,

   groetjes
   Mo

    
   Beantwoorden
   • 29 mei 2017 om 12:53
    Permalink

    Mijn zus heeft ook een ander merk….maakt ook niet uit. Maar ik moest hem wel zelf betalen. Jij ook?

     
    Beantwoorden
    • 29 mei 2017 om 12:57
     Permalink

     Nee, bij mij zit hij in de basisverzekering. Ik heb wel eerst een gesprek gehad met een ergotherapeute en daarna een soort keuring van de leverancier. Dat was allemaal OK en de leverancier declareert weer bij de ziektekostenverzekeraar.

      
     Beantwoorden
 • 29 mei 2017 om 11:10
  Permalink

  Wha ha ik heb beeld. Mooi opgelost en mooi geschreven

   
  Beantwoorden
 • 29 mei 2017 om 11:11
  Permalink

  Geweldig wat een prachtig verhaal! Wat zul je blij zijn met je prachtige fiets.

  Ik heb sinds een jaar of drie een loopfiets…..ook van van Raam. Ook heel erg blij mee.
  Ik kan hier wel de hele dag mee winkelen, en kan dus ook zittend op de loopfiets de winkels in. ??

   
  Beantwoorden
 • 29 mei 2017 om 11:21
  Permalink

  Heerlijk verhaal weer en ik heb beeld van het hoesje met het gaatje en het effect.

   
  Beantwoorden
 • 29 mei 2017 om 11:39
  Permalink

  Mooi verhaal moest ook wel even lachen naar ik wens U heel veel rij plezier op die geweldige fiets

   
  Beantwoorden
 • 29 mei 2017 om 12:47
  Permalink

  Whaaaaaha ik heb beeld ?? wat schrijf je toch heerlijk Mo. Veel fietsplezier en geniet van zon, zee en de natuur ❤️

   
  Beantwoorden
 • 31 mei 2017 om 10:53
  Permalink

  Whahaha Mo ik heb beeld! Wat een superleuk geschreven stuk!!

  XX Mel

   
  Beantwoorden
 • Pingback: Fysiek beperkt - Mo vertelt | KNIEARTROSE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *