Met de caravan op vakantie

Heerlijk met vakantie, Maar dan…….na 15 jaar ‘verhuizen’ in de caravan.

Ja, waar je allemaal tegenaan loopt als je knieprotheses hebt.
Voor vertrek had ik problemen met het opdekken van ons bed. Wij hebben een caravan met een eindkeuken en aan de voorkant een vast bed. Ik kan daar dus maar aan één kant bij. Als ik de molton en het hoeslaken om het matras heen wil slaan heb ik hulp nodig. Ik kan er gewoon niet bij. Ik kan namelijk niet op mijn knieën zitten en heb nou eenmaal geen uitschuif armen. De hulp van mijn man was dan ook meer dan welkom. Als het er eenmaal omheen zit is het geen probleem meer. Als ik verder ‘s morgens mijn bed op wil maken blijf ik er gewoon op liggen en strijk alles glad en stop het voor zover mogelijk in. Daarna ga ik eraf en maak dan het laatste stukje op.

Ook de kastjes boven ons bed heb ik anders in moeten delen. Mijn man en ik hebben dus van kastjes moeten ruilen. Vooral de hoekkastjes waren een probleem. Al 15 jaar lang ging alles op hetzelfde plekje in de kastjes. Nu dus niet meer. Als ik op mijn knieën op het zachte bed ging zitten kon ik in het verleden overal bij. Helaas gaat dat nu niet meer. Ook al is het bed zacht, het blijft pijnlijk en slecht voor de protheses. Volgend jaar neem ik gewoon mijn extra grijparm mee dan kan misschien alles terug op het oude plekje.

Verder hadden we het heerlijk. In Frankrijk in de Drôme op ons bekende stekje, met een fijne grote plaats op onze vaste camping. Vorig jaar had ik tijdens onze vakantie net mijn eerste knieprothese gekregen. Het is in het voorseizoen ook altijd heel rustig met goed en vaak warm weer. Binnen twee minuten was ik bij het zwembad en had ik daar vaak het rijk alleen. Tussen het zwemmen door lag ik dan op zo’n heerlijk ligbed. Één ligbed was toen te laag en met twee redde ik het ook nog niet. Ik had dan de luxe om als een prinses op drie gestapelde bedden te liggen, zodat ik makkelijk op kon staan. De eigenaar van de camping wist dat en liet ze dan ook netjes zo staan. Hij kwam steeds informeren of alles goed en het water niet te koud was. Zowat iedere dag ging ik zwemmen en deed extra knie-oefeningen in het water. Als ik er ’n dag niet was, kwam hij informeren of het wel goed met mij ging.

Dit jaar had ik nog twee ligbedden nodig met inmiddels twee knieprotheses.

Één bed was nog steeds te laag en was het nog moeilijk om op te staan. Volgend jaar hoop ik weer aan één ligbed genoeg te hebben. Ook heb ik weer fijn langs de voor ons bekende rivier kunnen wandelen en zo gaat het steeds met kleine stapjes vooruit.

Ik wens iedereen een heerlijke zomer en hele fijne vakantie.

Tot de volgende keer,

Groetjes Anne-Miek

Blogs van Anne-Miek
Hier vind je alle blogs van Anne-Miek

 

6 gedachten over “Met de caravan op vakantie

  • 23 juli 2017 om 14:17
   Permalink

   Dank je Mo. Ook jou wens ik een hele fijne vakantie en zomer!🌞

   Groetjes Anne-Miek.

    
   Beantwoorden
 • 23 juli 2017 om 18:47
  Permalink

  Hallo ik ben Truida
  Gaat dat zo lang duren voordat je weer van een ligbed op kunt staan.
  Geen fijn vooruitzicht.
  Had ik niet ingeschat.
  Heb 13 juli een knie prothese gekregen. Ze zeiden na 3 maanden dat alles weer normaal zou zijn.
  Jij op de knieën liggen kan ik in komen. Maar dat deed mij ook al 20 jaar pijn. Maar zo moeilijk opstaan nee. Veel sterkte Truida

   
  Beantwoorden
 • 4 september 2017 om 12:14
  Permalink

  Nou dat na 3 mnd alles weer goed is
  Dat hebben ze wijs gemaakt
  Misschien jonge mensen
  Maar het duurt toch ff wat langer
  Half jaar zeker
  Groet

   
  Beantwoorden
  • 4 september 2017 om 13:45
   Permalink

   Dag Marijke, dank voor je reactie! Het zal voor iedereen inderdaad weer anders zijn hoe lang het duurt voor je weer hersteld bent. Groetjes en fijne middag! Nadja

    
   Beantwoorden
 • Pingback: Eindelijk blij! (blog 14) | KNIEARTROSE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *