Eindelijk blij! (blog 14)

Hier is weer een stukje van mij. Ik ben blij! Eindelijk…, na twee jaar, gaat het echt steeds beter met me. Ik loop trappen op en af zonder de leuning vast te hoeven pakken. Ik doe dingen automatisch zonder eerst na te hoeven denken. Ik doe het en kom er dan nadien achter dat het geen pijn doet.

 

Knie prothese

Echt heel lang heb ik gedacht dat mijn knieschijven ook versleten waren en dat ze die, bij het plaatsen van de twee knieprotheses, vergeten waren. Zoals ik al eerder geschreven heb, ging ik er altijd vanuit dat bij het plaatsen van een TKP (Totale Knie Prothese) ook de knieschijf inbegrepen was, wat dus niet het geval is. Ik stond weer op het punt om terug naar de orthopeed te gaan, omdat ik maar klachten bleef houden. Pijn bovenop de knie alsof ik erop gevallen was of alsof het in brand stond. Pijnstillers slikte ik niet, want daar werd ik suf van. Ik heb deze na de operaties dan ook maar steeds zes weken geslikt. Het heeft bij mij gewoon heel lang geduurd, waardoor ik ook bleef klagen dat het niet gebracht had wat ik ervan verwacht had.

 

Trainen

Ik ben bij de fysiotherapeut inmiddels naast het fietsen op de hometrainer, ook gaan roeien op het roeiapparaat. Deze is een stuk hoger is dan het roeiapparaat dat ik zelf had. Ik vond dat altijd heel leuk, maar het lukte me thuis niet meer. Het kostte me heel veel moeite om zo laag te gaan zitten en was ik bang dat ik daarna niet meer op kon staan vanwege de pijn. Sinds ik nu weer aan het roeien ben geslagen, gaat het ook steeds beter en beweeg ik meer. Het gevolg hiervan is dat ik nu eindelijk ook meer gewicht aan het verliezen ben wat alleen maar bevorderlijk is.

 

Schoonmaken

Ook het schoonmaken gaat tegenwoordig iets vlotter. Voordat ik met vakantie ga, vind ik altijd dat alle ruimtes in het hele huis een grote beurt gehad moet hebben. Dit jaar is mijn zoon thuis, maar toch… In de keuken heb ik hoge kasten met lage plinten en kan ik (helaas) moeilijk zien of die schoon zijn. Ik kan namelijk niet zover bukken en ook niet zo diep door de knieën zakken. Nu kwam ik op het lumineuze idee om een oude afwasborstel te pakken, sloeg er een natte doek omheen en het klusje was zo geklaard. Je moet er gewoon even opkomen!

 

Tijd om te genieten!

Op dit moment ben ik lekker aan het genieten van mijn vakantie met de caravan in Frankrijk en schrijf ik een stukje naar jullie. Het komen bij de hoekkastjes boven het bed in ons vakantiehutje blijft nog steeds moeilijk, omdat het steunen op de knieën pijnlijk blijft en ook af te raden is. Bij het zwembad lag ik in 2016 op drie ligbedden, in 2017 werden dit er al twee en dit jaar voor het eerst weer op één ligbed aan het genieten van de zon!

 

Heel veel groetjes en tot de volgende keer,

Anne-Miek.

 

4 gedachten over “Eindelijk blij! (blog 14)

 • 6 juni 2018 om 14:25
  Permalink

  Dat van die kastjes boven het bed, herken ik!!!
  Ik zit ook moeilijk op mijn knieeen , op de prothese maar ook op de andere artrose-knie, die aan de beurt is.
  Ik heb ook een jaar lang bij mijn therapeut goed getraind en de zwaarte steeds opgevoerd. Mijn knie ging gelukkig vanaf het begin goed vooruit. Maar er waren op die therapie ook veel mensen , die er nog lang last van hadden. Daarom ben ik een beetje voorzichtig om aan de tweede te beginnen!
  Groetjes yvonne

   
  Beantwoorden
 • 27 juni 2018 om 09:55
  Permalink

  Dankjewel voor dit artikel over knieartrose. Ik heb jarenlang net als jij gedacht dat ik meer operaties nodig had. Het is daarom zo goed te merken dat je met spierversteviging zulke resultaten kunt boeken. Aan roeien ben ik echter nog lang niet toe. Dat is nog te belastend.

   
  Beantwoorden
 • Pingback: De voorbereiding op een knieoperatie | KNIEARTROSE

 • Pingback: De vakantie is weer voorbij, maar dan... | KNIEARTROSE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *