21 gedachten over “Nog steeds pijn! (blog 10)

 • Arme Anne-Miek 🙁
  De pijn die jij beschrijft komt zo ontzettend overeen met de pijn die ik heb aan mijn niet-geopereerde artroseknietjes….
  Ik snap dat je een hekel aan artsen heb, hoewel hier op de website een erg leuke aanwezig is :D, maar zo doorgaan kan toch ook niet?
  Liefs en knuffels
  Mo

   
  Beantwoorden
 • Goedemiddag
  Heb een knieprothese aan mijn linkerknie
  Maar helaas ook niet goed na de ingreep
  Is van 2012
  En mijn pijn word na jaren erger
  Ben nu terug bij therapie
  Die vertelden mij dat ik geen spiermassa heb
  Dus weer op gaan bouwen
  Gr……

   
  Beantwoorden
  • beheerder knieartroseonline.nl

   Wat vervelend Annelies!
   Heel veel succes met het opbouwen!
   Merk je al verschil nu je een tijdje aan het opbouwen bent?
   Groetjes Yvet 🍀

    
   Beantwoorden
 • Ik krijg binnenkort een nieuwe knie ,ben best bang maar de pijn die ik heb vooral s,nachts is verschrikkelijk,ik slaap bijna niet en dat hou ik niet vol ,dus ik ga met goede moed het ziekenhuis in

   
  Beantwoorden
  • beheerder knieartroseonline.nl

   Begrijpelijk dat je wat bang voor bent; het is toch wel spannend zo´n operatie! Maar fijn dat je goede moed hebt. Heel veel succes met de operatie! Groetjes Yvet 🍀

    
   Beantwoorden
 • Beste Annemiek,
  Bij mij is 4 jaar geleden een totale knieprothese geplaatst. Daarbij is de knieschijf behouden, maar niet helemaal goed teruggeplaatst. Intussen is er ook veel slijtage aan. Na de operatie heb ik nooit goed door de knieën kunnen buigen, dus niet kunnen sporten etc. De orthopedisch chirurg nam het niet zo serieus, zei dat ik maar zooltjes moest nemen. Ik ben een kaar later voor een second opinion bij een andere arts geweest. Die vond dat ik mijn zegeningen maar moest tellen. Dit jaar in feite voor een third opinion naar weer een andere orthopeed (een revisie-arts) geweest en hij zag allerlei kleine redenen waarom ik niet goed kon bewegen. Onder andere de niet goed teruggeplaatste, inmiddels versleten knieschijf. Hij gaf me 70-80% kans op herstel als ik weer zou opereren. Dat is 5 weken geleden gebeurd. Er is een plastic dopje achter de knieschijf geplaatst en een nieuw tussenstuk in de prothese omdat er teveel speling in de knie zat. De operatie is zeer goed verlopen. Ik heb geen complicaties ondervonden. Het herstel is vergelijkbaar met de eerste van de TKP. Ik moet nu nog afwachten of sporten, door de knieën buigen etc. makkelijker gaat dan de afgelopen jaren. Alles bij elkaar is het me niet tegengevallen. Als ik jou was zou ik voor een oriënterend gesprek naar een andere orthopeed gaan.

   
  Beantwoorden
  • beheerder knieartroseonline.nl

   Wat goed dat je hebt doorgezet Jolanda! Succes met je verdere herstel! Groetjes Yvet 🍀

    
   Beantwoorden
 • Trudy keukens

  als ik jou was zou ik toch even naar de orthopeed gaan (zeker niet mee blijven rondlopen)en vragen wat er aan hand is en wat je daar aan kunt doen, ik heb ook geen nieuwe knieschijf wel een nieuwe knie 6 dec. 2016, ik kan alles weer geen pijn. Wel beweeg ik iedere dag stuk wandelen en groot uur fietsen. Heel veel sterkte groetjes Trudy keukens

   
  Beantwoorden
 • Pingback: Eindelijk blij! (blog 14) | KNIEARTROSE

 • Felikes

  Ik heb zes weken geleden een nieuwe knie gekregen. Tot nu toe valt het me heel hard tegen. Er was geen andere oplossing. Mijn andere knie moet ook maar ik hoop dat ik dat kan omzeilen want ik vind het de naarste operatie die ik ooit heb moeten ondergaan.

  Nog steeds voel ik pijn als ik een eindje loop en word ik ‘s nachts wakker omdat ik geen houding kan vinden waarin mijn been goed ligt. Het gaat om de rechter knie en de pijn bij het lopen is links voor.

  De dagen na de operatie had ik veel last van ‘ongemak’ in mijn rug en heupen en kon geen enkele houding vinden waarin ik me confortabel voelde.

  Een nachtmerrie!

   
  Beantwoorden
  • beheerder knieartroseonline.nl

   Hi Felikes,

   Dankjewel voor het delen van jouw verhaal!
   Vervelend om te horen dat je zoveel ongemak hebt van de operatie!
   Maar om eerlijk te zijn: 6 weken is nog erg kort en is het echt niet gek dat je nog last hebt, want de ingreep is niet niets. Zoals je bij Anne-miek kunt lezen heeft het bij haar 2 jaar geduurd, voordat ze pas echt pijnvrij was. Geef het dan ook zeker een half jaar tot een jaar de tijd!

   Ik wens je veel sterkte en beterschap!

   Groetjes Yvet

    
   Beantwoorden
 • Felikes

  Dank Yvet! Ik heb informatie, zoals jij me die nu geeft, hard nodig want soms reizen er twijfels.

   
  Beantwoorden
  • beheerder knieartroseonline.nl

   Graag gedaan, Felikes!
   Heeft je fysiotherapeut of orthopedisch chirurg deze verwachtingen niet met je besproken?

   Veel succes gewenst!

   Groetjes Yvet

    
   Beantwoorden
   • Felikes

    De ortopheed niet. Ik heb het er eergisteren wel nog over gehad met de fysiotherapeuten waar ik fysiotherapie doe en men zei daar dat het allemaal nog normaal was etc. en men me de volgende sessie ook specifieke looptraining zouden geven. Desondanks voel ik me toch vaak onzeker en met twijfels, vandaar ook dat ik al zoekende op een forum als dit terecht ben gekomen.

     
    Beantwoorden
    • beheerder knieartroseonline.nl

     Begrijpelijk dat het twijfels bij je oproept! Je weet immers niet wat er op je af komt.
     Blijf deze vooral bespreken met je fysiotherapeut en eventueel dadelijk weer je orthopeed.
     Heb je voldoende informatie gevonden op deze website? En ontvangen van je fysiotherapeut of ben je nog specifiek naar antwoorden op zoek?

     Groetjes Yvet

      
     Beantwoorden
 • Felikes

  Ik ben nu meer aan de fysiotherapeut gaan vragen en dat helpt. Ik ben ook voornemens deze week naar de dokter te gaan. Op de website vind en vond ik zeker wel nuttige dingen, vooral hier ook uit jouw antwoorden waarvoor heel veel dank!

   
  Beantwoorden
 • Af en toe weet ik niet wat de orthopeed allemaal doet, want bij mijn moeder is haar nieuwe knie uit gelopen op een ramp! Mama heeft artrose en dus ook versleten knieen. Nu is er 1 knie naar binnen gezet zodat deze minder zou gaan slijten”??? Maar nu loopt ze wel met 1 x been en heeft nog steeds veel last. Als ik jullie verhaal van pijn en dergelijke lees weet ik niet of ze hier nu al zo ver in zijn dan dat ze zeggen. Uiteraard kunnen ingrepen verbeteren door oefening bij een fysio of het gebruik van hulpmiddelen maar fijn is het niet!

   
  Beantwoorden
  • beheerder knieartroseonline.nl

   Beste Lindsay,

   Dankjewel voor het delen van de ervaring van je moeder!
   Op zich is het niet vreemd dat er een stand verandering gecreëerd is in de knie van je moeder, dit wordt wel vaker gedaan. De reden hiervoor is dat de knieslijtage op 1 plek zit en door de andere stand is de druk op het kraakbeen anders, waardoor ze er minder pijn van zou moeten hebben. Maar het klinkt alsof ze nog veel pijn heeft? Wellicht kan een kniebrace die knie extra ondersteuning geven?

   Veel succes gewenst!

   Groetjes Yvet

    
   Beantwoorden
 • Nog even een feed-back. Nu na ongeveer 6 maanden voel ik bijna geen pijn meer. Behalve misschien een beetje als ik een paar km gelopen heb. Inmiddels is mijn voorheen minst slechtste been veranderd in het slechtste. De knie doet daar vaker pijn bij het lopen en soms word ik ook ‘s nachts wakker met pijn in juist die knie.

  Ik had me heilig voorgenomen nooit meer zo’n operatie te doen, maar denk er nu toch over.

   
  Beantwoorden
 • beheerder knieartroseonline.nl

  Hi Felikes,

  Dankjewel voor je bericht!
  En wat fijn om te horen dat het nu zo goed gaat met je geopereerde been!
  Ik kan me voorstellen dat je andere knie nu meer pijn doet, die heb je de afgelopen maanden waarschijnlijk ook wat extra belast.

  Veel succes met je overweging voor de 2e operatie!

  Groetjes Yvet

   
  Beantwoorden
 • Ronald Plaggenborg

  Nou , ik heb oktober 2018 een tkp ondergaan in mijn linkerknie en moet zeggen dat het me zeer zwaar is tegen gevallen. Het buigen en strekken gaat nog super slecht ( fysio zegt dat ik mijn lengte van 2.03 mtr niet mee heb) fietsen op mijn electrische fiets gaat goed , maar mijn werk als timmerman is een ramp , mijn rechterknie doet ook al veel pijn , dus geen goed nieuws voor de toekomst

   
  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.