De voordelen van (vette) vis

Bij de behandeling van knieartrose speelt voeding steeds vaker een rol. We schreven er al eens eerder over in het artikel ´Iedere dag een appeltje´. Één van de tips in dit artikel is: Eet 2 keer per week (vette) vis. Waarom is het eten van vette vis belangrijk en wat zijn de voordelen? Tijd om dit eens te onderzoeken!

Omega 3 visolie

Het eten van vette vis biedt voordelen, omdat het Omega 3 visolie bevat. Een belangrijk voordeel hiervan is dat het de progressie van artrose af zou remmen. Een studie aan de universiteit van Bristol heeft dit onderzocht. Omega 3 visolie zou er namelijk voor zorgen dat de afbraak van collageen in het kraakbeen afgeremd wordt en dat zorgt ervoor dat je langer (pijnloos) vrij kunt bewegen!

Naast dit voordeel biedt omega 3 visolie nog andere positieve voordelen voor je gezondheid:

  • het versnelt je metabolisme
  • verbetert de kwaliteit van je huid en haar
  • het bevordert je denkvermogen

Vrijdag is niet voor niets visdag, vandaar een simpel en lekker recept met vis!

Gerookte zalm met pasta (recept van de AH)

Hoofdgerecht voor 2 personen (voorbereidingstijd 5 minuten, bereidingstijd 10 minuten)

Ingrediënten

  • 300 gram gerookte zalm in stukjes gesneden
  • 2 rode ui fijn gesneden
  • 1,5 teentjes knoflook
  • 2 stuks tomaten in blokjes gesneden
  • 100 ml zure room of creme fraîche
  • 200 gram penne (of andere pasta)
  • 1 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereiden

  1. Kook de pasta in ruim kokend water gaar, afspoelen met warm water.
  2. Bak de rode ui en de knoflook in olijfolie voor ongeveer 3 tot 4 minuten, voeg de tomaten toe, even doorbakken en op het laatst de zalm en een bekertje zure room erbij.
  3. Serveer de pasta erbij.

Eventueel lekker met een frisse salade! Eet smakelijk!

 

[bron onderzoek: Regulation of osteoarthritis by omega-3 (n-3) polyunsaturated fatty acids in a naturally occurring model of disease, L. Knott, N.C. Avery, A.P. Hollander, J.F. Tarlton. Osteoarthritis and Cartilage, Volume 19, Issue 9, September 2011.]

 

Eén gedachte over “De voordelen van (vette) vis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *